Csokoládé szalámi (olasz desszert)

Ét és fehér csokoládés csokiszalámi recept

Ét és fehér csokoládés csokiszalámi recept

A szerző Sambirano Gold 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 35 perc + 4-5 óra hűtés

Recept Nehézségi fok: Könnyű

Első hallásra bizarrnak tűnhet a csokiszalámi kifejezés, de tulajdonképpen ennek a desszertnek a küllemén kívül semmi köze a szalámihoz. A csokiszalámi eredetileg egy olasz karácsonyi desszert, amit magvakkal keksszel és alkohollal készítenek. Ebben a receptben mi nem használtunk alkoholt és a hozzávalók nyugodtan változtathatók, sőt mentes verzióban is el tudjuk készíteni.

termékek

Hozzávalók:

Étcsokis:

Fehércsokis:


 termékek

Elkészítés:

Étcsokládés:

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokolédét, ha megolvadt adjuk hozzá a zsiradékot és a tejet. Egy tálba öntsük bele a csokoládét és keverjük hozzá a kakaóport, sót, kekszet és a magvakat, majd dolgozzuk össze a hozzávalókat. (Ha tehetjük kicsit pirítsuk meg a magvakat, így intenzívebb lesz az ízük.) Sütőpapírra vagy folpack fóliára öntsük rá a masszát és formázzunk belőle egy rúd szalámit. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára. (Dermedési ideje kb. 4-5 óra) Ha megszilárdult a csoki szalámink vegyük ki a papírból és szórjuk meg porcukorral. Ha szeretnénk átköthetjük egy fonallal, hogy még valósághűbb legyen a megjelenése. (A youtube-on lehet találni videosegédletet a csokiszalámi megkötéséről.) Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.

termékek

Fehércsokoládés:

A fehércsokis verziónál ugyanúgy járunk el, vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd adjuk hozzá a zsiradékot és a tejet. Egy tálba keverjük össze a kekszet, a csokival és a megpirított mogyoróval, továbbá adjuk hozzá a kandírozott papayát, csipet sót és a reszelt narancshéjat. A fehércsokis változatnál lehet várnunk kell egy picit mire formázható állagot nem kapunk. Ha úgy látjuk sűrű a massza, ugyanúgy mint az előzőekben formázzunk belőle egy rúd szalámit. Dermedésig tegyük hűtőbe. Ha megszilárdult szórjuk meg porcukorral, kössük meg egy fonallal és fogyasztásig hűtőbe tároljuk.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!