Madagaszkári bio csoki

Madagaszkári táblás bio étcsokoládé recept / 65%-os

Madagaszkári táblás bio étcsokoládé recept / 65%-os

A szerző Sambirano Gold 0

A termőterület szelektált csokoládé válogatásunkkal szeretnénk benneteket elkalauzolni a világ kakaó ültetvényeire. Ezeket a különlegességeket, nem csak önmagában fogyaszthatjuk, hanem akár személyre szabott táblás csokoládékat is gyárthatunk belőlük. Mindegyik csoki fajta más ízprofillal rendelkezik, ezeket figyelembe véve kiválaszthatjuk a hozzájuk legjobban illő kiegészítőket. Mi most egy natúr változatot készítettünk.

Ültetvény: Madirofolo (Madagaszkár)

Madagaszkár északi részén a Madirofolo ültetvényt tamarind fák veszik körül, melyeknek gyümölcsös ízét köszönheti ez az igazán különleges madagaszkári csokoládé.

Ízprofil: Citrusos keserűség, enyhén savanyú fás íz jegyek, minimális édesgyökér.

Összetevők: Kakaó massza, nádcukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes Bourbon vanília por. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
származó alapanyagok. Nyomokban tejet tartalmazhat.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A kakaóvajat tegyük egy kis tálba, majd rakjuk be a hűtőbe, amíg a csokipasztillánkat felolvasztjuk. Tulajdonképpen ezekkel a kissé lehűlt pasztillákkal fogjuk majd temperálni (beoltás) a csokinkat, hogy szép sima és roppanós legyen. (A temperálás menetéről itt írunk bővebben.) 

Most vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládé pasztillát.

Csokimassza készítése

Néhány perc után a hő és a kevergetés hatására kezd massza szerűvé válni. Most vegyük le a tálat a fazékról, és vegyük ki a hűtőből a kakaóvajat, majd adjuk hozzá a felhevült csokihoz és keverjük jól el. A massza elég meleg ahhoz, hogy elolvassza a hűtőből kivett vajat, így folyamatosan kevergetve most már egy sima, folyós állagot kell kapnunk. Időnként megkeverve hagyjuk 10 percet hűlni. Ha letelt az idő tegyük vissza a tálat a fazékra és folyamatos kevergetés mellett újra melegítsük 1-2 percig. Ezt követően vegyük le a tűzről és öntsük a folyékony masszát egy csokoládéformába. Ha szeretnénk díszíthetjük magvakkal, aszalványokkal, majd tegyük a hűtőbe dermedni, ha megdermedt fogyasztható is, a házilag készült prémium minőségű bio étcsokoládénk!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!