Valentin napi dupla csokis sajttorta

Sütés nélkül elkészíthető csokis sajttorta

Sütés nélkül elkészíthető csokis sajttorta

A szerző Sambirano Gold 0

Elkészítési idő Elkészítési idő: 50 perc

Recept  Nehézségi fok: Könnyű

Ha fantáziáltál már valaha azzal, hogy nekiállj egy torta elkészítésének, de a komplexsége és sütés miatt eddig mindig passzoltad, akkor most következő sütés nélküli torta receptünket neked is ajánljuk. Sütés nélkül is lehet nagyon finomakat és szépeket alkotni! Ha a párod szereti az édességet, akkor Valentin nap alkalmából már van is mivel meglepned. Ez egy hagyományos, tehát nem vegán tortarecept, amiben két nagyon finom krémes csokiréteg kényeztet, amit a torta alapjául szolgáló ropogós keksz réteg hoz egyensúlyba.

Nézzük, hogyan készül!

Hozzávalók:

Díszítés:

sajttorta

Elkészítés:

Vegyünk elő egy aprító gépet és daráljuk le benne a pilóta kekszet. Olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a darált kekszhez. Egy tortaforma alját sütőpapírral fedjük le, erre azért van szükség, hogy ne ragadjon rá az alap, majd a kekszes keveréket nyomkodjuk bele egy kanál segítségével. Tegyük hűtőbe a formát, amíg készítjük a krémeket.

Egy edénybe olvasszuk fel a tejszín felével (200ml) a szőke csokoládé pasztillát, alacsony lángon kevergetve egy kézi habverő segítségével. Ismételjük meg a folyamatot a mentes sötét csokoládé pasztillával is, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni. Amíg hűlnek egy keverő tálba keverjük össze a mascarpone és ricotta sajtokat, majd keverjük hozzá a porcukrot, a nyers kakaóport és a vaníliát. Ha megvagyunk felezzük el a sajtos keveréket. Amikor kihűltek a csokoládés tejszínek, verjük őket habbá, majd adjuk hozzá a krémekhez. Finom mozdulatokkal keverjük el. Vegyük elő a hűtőből a torta formát. Egy spatula segítségével merjük az alapara először a sötét csokis krémet, szépen egyengessük el rajta és utána mehet rá a szőke csokoládés krém is. Díszítsük kedvünk szerint és tegyük a hűtőbe dermedni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!